Odpovědi na nejčastější otázky při hubnutí 2. část

Domů » Jak zhubnout » Odpovědi na nejčastější otázky při hubnutí 2. část




dietka

V prvním díle jste se mohli dočíst o začátcích nového životního stylu. Ten by měly provázet změny v jídelníčku, pohybu a odpočinku. Najděte si čas na sebe! Tentokrát si povíme něco o sladkostech a dalších zbytečných sacharidech ve stravě. Jak jim zamezit a je rozumné je vyškrtnout úplně?

Muži milují maso, ženy čokoládu

 čokoláda

Určitě není rozumné z jídelníčku vyškrtnout všechny vaše oblíbené cukrovinky. Je jedno, zda jste zastánci čokoládových dýchánků nebo dáváte přednost smaženým brambůrkům či popcornu u televize. Záleží na intenzitě, jak často si tyto prohřešky dopřejete. Pokud jednou týdně, je vše zcela v pořádku. Odborníci se shodují na tom, že zakázat si všechny dobroty vede k tomu, že vás jednoho dne popadne chuť sníst vše, na co přijdete. Proto si zvolte den, kdy si dopřejete něco dobrého, co máte rádi. Jen díky tomu se člověk nedostane do tlaku a změna životního stylu bude fungovat. Je tedy pouze na vás, zda svůj hříšný den využijete k pojídání oblíbeného vysušeného salámu, kvalitní čokoládě nebo si dáte kousek uzeného. Pokud u vás tato metoda nefunguje, pak se zkuste něčím sladkým odměnit. Řekněte si například, že pokud se vydržíte celý týden stravovat zdravěji, neděli zakončíte kopečkem vaší oblíbené zmrzliny. Už dávno neplatí, že ženy milují čokoládu a muži dávají přednost masu. Dnes se k ženám přidává stále více mužů, rozdíl je pouze v chutích.

 hubnutí3

A jak je to se slanými oříšky, chipsy a ostatními slanými dobrůtkami? Zdá se, že toho sníme málo, ale během chvilky je miska prázdná nebo se sami chytíme při dosypávání. Nejlépe jejich pojídání zabráníte tak, že je vůbec nebudete kupovat. Přeci jen, když je budete mít před sebou na návštěvě, nesníte jich tolik, jako doma u napínavého seriálu. Místo slaných oříšků a preclíků si radši do misky preventivně nachystejte čerstvé či sušené ovoce, po kterém ve chvilce nouze rádi sáhnete.

Autor úvodního obrázku:  healthydieting

Autor obrázku v textu:  -mrsraggle-

Autor obrázku v textu:  Phenteramin



Štítky: , , , ,

Vložit komentář

(c) 2013 - 2015 | HubnemeSpolu.cz