Hormonální dieta – 4 týdenní plán

Domů » Dietní jídelníček » Hormonální dieta – 4 týdenní plán




detox

Snažíte se pravidelně cvičit, hlídáte každé sousto, ale stále se nemůžete vejít do loňských džínů? Nebo vás trápí nafouklé bříško, špatný a přerušovaný spánek nebo odpolední neodolatelné chutě na sladké? Podle autorky knihy Hormonální dieta za naše výkyvy mohou právě hormony, které mají na svědomí chuť k jídlu, spoustu zdravotních problémů i nabírání svalové hmoty a ukládání tuků.

Tělo jako proutek

 jídlo

Chcete-li svoje hormony udržet na uzdě, stabilizovat hladinu krevního cukru a pyšnit se krásnou postavou, vyzkoušejte hormonální dietu, která se skládá ze čtyřtýdenního režimu. První dva týdny jsou zaměřeny na detoxikaci a očištění jater a trávicího systému. Jakmile bude vaše tělo zbaveno toxinů, poklesne také hladina estrogenu. Ten je zodpovědný za ukládání tuku do okolí břicha. Během prvních čtrnácti dní se vyvarujte cukru, alkoholu, obilnin a průmyslově zpracovaných sacharidů. Z jídelníčku vyřaďte i lepek, pomeranče, červené maso a špatné tuky. Už po pár dnech uvidíte, že máte více energie, lépe spíte a nadýmání i návaly hladu jsou pryč! Ve třetím týdnu pozvolna navracejte do jídelníčku potraviny, které mohou způsobit nadýmání či zácpu. Začněte s citrusy, další den přidejte žito, poté jogurt, sýr a luštěniny. Pokud vám nebude některá potravina dělat dobře, je pouze na vás, zda ji v jídelníčku necháte nebo ji přestanete jíst úplně. Poslední týden byste neměli pociťovat chutě na sladké a zhubnout až pět kilo. Budete se cítit svěžeji, nabití energií, všimnete si lepšího stavu pokožky i hlubšího spánku. Pokud dojdete až na konec čtyřtýdenního detoxu, nenavracejte do jídelníčku zpět škroboviny s vysokým glykemickým indexem. Omezte červené maso, alkohol a kofein.

 detox2

Nezapomínejte na pravidelné porce a to alespoň v pěti denních dávkách. Na snídani vyzkoušejte třeba omeletu ze čtyř vaječných bílků a jednoho žloutku, na svačinu si připravte smoothie z banánu a bobulovitého ovoce, na oběd vás zasytí ledový salát s opečenou červenou řepou a vlašskými ořechy. Odpolední svačinku věnujte ovoci či zelenině a na večeři si bez výčitek můžete dopřát třeba pečeného pstruha. Vidíte, jak je jednoduché jíst zdravě a chutně?

Autor úvodního obrázku:  TipsTimesAdmin

Autor obrázku v textu:  foodswings

Autor obrázku v textu: Nikki.L.



Štítky: , , ,

Vložit komentář

(c) 2013 - 2015 | HubnemeSpolu.cz