RAW strava plná energie

Domů » Zdravá výživa » RAW strava plná energie




raw food

S pojmem RAW strava jste se už určitě setkali. RAW je pojmenováním pro živou nebo chcete-li syrovou stravu, která neprošla tepelnou úpravou. Jak je dobře známo, tepelná úprava snižuje podíl minerálů, vitamínů a živin ve výsledném pokrmu. A to se vám právě s živou stravou RAW nemůže stát! Pokrmy „za studena“ jsou plné energie, důležitých vitamínů, minerálů a živin a není proto divu, že se stává čím dál populárnějším způsobem stravování.

Vítejte mezi vitariány

raw

RAW strava je také označovaná jako vitariánství a lidé, kteří této enzymaticky živé a bohaté stravě propadli, jsou vitariáni. Přidáte se k nim? Pak se váš jídelníček bude skládat zejména z ovoce, zeleniny, oříšků, semínek a bylinek. Nelekejte se, díky těmto surovinám a osvědčeným receptům, které najdete na internetu, vykouzlíte během pár chvilek chutná a především zdravá jídla. Syrová strava vám dodá nesmírnou dávku potřebných živin a také enzymů, které se podílejí na vstřebávání a využití vitamínů nebo minerálů. RAW je rozhodně zdravým způsobem stravování, které se pozitivně projeví i na vaší postavě, energii i náladě. Nicméně pokud se rozhodnete jít tímto směrem, dělejte to postupně. Okamžitý přechod k RAW stravě dá tělu a hlavně vaším chutím zvyklým na úplně jiný jídelníček pořádně zabrat.

A co si můžete dát?

sushi

Klasickou a velmi známou součástí RAW stravy jsou ovocné nebo zeleninové smoothie. Vyzkoušet můžete také řadu pomazánek a studených polévek, hlavních jídel, salátů a dokonce dezertů. Zapomenout ale musíte na vše, co vyžaduje tepelnou úpravu. Klasické špagety vyměníte za mrkvové nebo cuketové, maso pozřete pouze v sushi. Na druhou stranu RAW strava je barevná, lahodná a téměř bez práce. Pokud se rozhodnete jít RAW směrem, měli byste si dopředu uvědomit, že se se spoustou vašich oblíbených jídel budete muset navždy rozloučit. Dáte větší prostor nejzdravějšímu způsobu stravování?

Autor úvodního obrázku: Holistic Sverige AB

Autor obrázku v textu: Geoff Peters 604

Autor obrázku v textu: ilovemypit



Štítky: , , , , , , ,

Vložit komentář

(c) 2013 - 2015 | HubnemeSpolu.cz