Čas na jarní detox – ledviny a střeva

Domů » Zdravá výživa » Čas na jarní detox – ledviny a střeva




detoxbody

Pro zdravé tělo, obnovené orgány, zdravě vypadající pokožku a skvělý pocit ze sebe sama je potřeba provádět alespoň jednou ročně detoxikaci těla, čímž výrazně ulevíte vašim orgánům, pročistíte se zevnitř, zlepšíte stav kůže a nastartujete se do dalších měsíců. Právě s příchodem jara se často hovoří o jarní očistě, kdy se snažíme podpořit funkci ledvin, jater a střev. Nezapomeňte proto udělat něco pro svůj organismus a odepřete si na pár dní sladké, tuky a cukry a brzy pocítíte kýženou úlevu.

Ledviny filtrují, střeva čistí

detox3

Ledviny jsou známé jako filtry, které kontrolují dostatek tekutin, filtrují jedovaté látky, zbytky léků a vše nechtěné pak odvádí přes moč pryč z těla. Abychom podpořili činnost našich ledvin, je důležité dodržovat pitný režim, vyhýbat se zbytečně sladkým nápojům a limonádám a naopak se zaměřit na čistící čaje, bylinné čaje a podpůrné přípravky. Proto nezapomínejte denně vypít alespoň 2 litry čisté neperlivé vody. Na ledviny je vynikající odvar z kopřiv, heřmánkový čaj nebo třeba lopuch větší, který urychluje činnost potních žláz a tím zajišťuje odvod škodlivých látek a podporuje činnost ledvin. Očistu si během roku zaslouží i tolik namáhaná střeva a trávení. Sami dobře víte, že stačí jedinkrát změnit stravovací návyk a hned se to na vašem těle projeví, ať už ve formě průjmu, zácpy nebo nepříjemného pocitu tvrdého břicha. Špatné zažívání a problémy s trávicím traktem mohou i za nechutenství či větry. Velké množství konzumovaných jedů se negativně podepisují na sliznici žaludku a střev. Především léky (antibiotika) ničí zdravé bakterie v těle a oslabují naši imunitu.

jídla

Střeva detoxikujeme tak, že začneme pravidelně užívat vlákninu, která obnoví mikroflóru a zajistí pocit nasycení. Skvělé jsou rovněž pribotika, která stačí užívat šest až osm týdnů. Z bylinek si dopřejte hřebíček, jitrocel, kopřivu, cibuli a medvědí česnek. V lékárně seženete i glauberovu sůl, která by měla být součástí detoxikace střev i trávení. Na detox střev do jídelníčku zařaďte i jablka, artyčoky, brokolici, chilli, fenykl, hlávkový salát, kysané mléko, jogurty, rukolu, celer, citróny, rajčata a samozřejmě kuřecí maso, rybí maso a zázvor. Zhubněte přebytečná kila, zažijte lepší pocit a udělejte něco pro své zdraví!

Autor úvodního obrázku: Arya Ziai

Autor obrázku v textu: SammyJayJay

Autor obrázku v textu: Arya Ziai

 



Štítky: , , , , , , ,

Vložit komentář

(c) 2013 - 2015 | HubnemeSpolu.cz