Nízkosacharidová dieta II.

Domů » Dietní jídelníček » Nízkosacharidová dieta II.




hubnutí

První díl byl věnován nízkosacharidové dietě. Co je ale s tímto stravovacím režimem spojeno? Už jste slyšeli o ketóze? Ketóza se označuje jako stav organismu charakterizovaný zvýšenými hladinami ketolátek v krvi. Tyto se tvoří v játrech, když poklesnou zásoby polysacharidů. Tělo potřebuje polysacharidy pro snadné štěpení cukru, který je zdrojem energie. Pokud se zdroje vyčerpají, přichází na řadu náhradní režim a tím je štěpení zásobního cukru v játrech i svalech, dochází k redukci váhy a k ochablosti svalů. Vznikají odpadní toxické látky, které se nacházejí v moči. Právě ketony většinou poukazují na metabolické poruchy, onemocnění cukrovkou nebo dlouhodobé hladovění.

5 pravidel jak si udržet svou váhu

 sladkosti

1.    Vyhýbat se bílým sacharidům nebo čemukoliv, co je obsahuje
2.    Jíst stále dokola stejná jídla
3.    Nepít slazené a alkoholické nápoje
4.    Nejíst ovoce
5.    Jeden den v týdnu si dát pohov a snít i nepovolená jídla

Ketóza vám umožní poměrně snadno a rychle zhubnout přebytečné kilogramy a vyrovná vám hladinu cukru v krvi. Příznivci této diety jsou přesvědčeni o tom, že ketóza prostě a jednoduše léčí, především poruchy metabolické nebo autoimunitní povahy. Lidé, kteří touto metodou snížili svou hmotnost, snížili hladinu cukrovku v krvi a krevní tlak. Pravidelným fyzickým tréninkem vám pořádné dávky proteinů podpoří nárůst svalové hmoty, čehož využívají sportovci a kulturisté.

Rizika spojená s dodržováním nízkosacharidové diety

jídlo2

Kromě vysokých ztrát vitamínů a minerálních látek a zaplavení těla toxiny, které se obtížně odbourávají a zatěžují či přímo poškozují játra a ledviny, hrozí nadměrné ukládání kyseliny močové v kloubech. Průvodními jevy mohou být únava, bolesti hlavy a kloubů, zhoršení vidění, zápach z úst, nedostatečná mozková výkonnost, dehydratace, zvýšená ztráta sodíku a dalších prvků, ztráta vitamínů, minerálů i nervových buněk, poškození ledvin a jater, zvýšené riziko vzniku rakoviny kvůli rozkladným hnilobným procesům ve střevě, vysoká hladina cholesterolu, což může přinést zvýšené riziko vzniku kardiovaskulárních chorob a přímého ohrožení srdce. Vedlejšími efekty této diety proto nezřídka bývá zácpa, nadýmání, kožní problémy, ztráta vápníku s možným odvápněním kostí, vznik ledvinových kamenů, srdečně-cévních chorob a mnohých dalších. Nemluvě o tom, že se můžete těšit na nekončící chutě, „honění mlsné“ i hlad.

Autor úvodního obrázku:  MagicGlobalGroup

Autor obrázku v textu:  starc283

Autor obrázku v textu: maki



Štítky: , , , ,

Vložit komentář

(c) 2013 - 2015 | HubnemeSpolu.cz