Příspěvky označené štítkem ‘hubnutí’

artyčoky

Jarní potraviny, které vás nabijí energií

Publikováno v sekci Zdravá výživa

Jaro je ideální dobou začít s očistnou a omlazovací kúrou pro vaše tělo. Po těžké a dlouhé zimě si organismus žádá regeneraci a potřebnou energii pro nadcházející teplé měsíce. Odpočinek a kvalitní péči si zaslouží i vaše střeva, játra a ledviny. Proto jsou vhodné především hořké chuti, například pampeliška, himálajská bylina kutki nebo ostropestřec mariánský, který pořídíte v lékárně jako doplňkový přípravek nebo ve formě odvaru a čaje. Kromě toho stojí za vyzkoušení další superpotraviny, které zajistí potřebnou detoxikaci a výživu. Které to jsou?



run1

Začněte konečně běhat!

Publikováno v sekci Cvičení

Máte chuť vyběhnout vstříc slunečním paprskům a nechat z těla vyplavit endorfiny? Láká vás obutí kvalitní běžecké obuvi a zlepšovat svou fyzickou kondici? Chcete zhubnout? Odpověděli jste si ano? Pak je načase začít s běháním, které vás vrátí do kondice!



jablíčo

Jak si při dietě poradit s večeří

Publikováno v sekci Jak zhubnout

Dieta musí být vždy řízena nějakým režimem. Ať už dáte na rady odborníků nebo vlastní zkušenosti, večeře je pořád malou záhadou, kterou spoustu lidí řeší nesprávným způsobem. Někdo je toho názoru, že by se od páté nebo šesté hodiny večerní nemělo jíst a kila půjdou dolů téměř samy. To ale není pravda! Na noc byste se samozřejmě neměli nacpat k prasknutí, ale minimálně 2 až 3 hodiny před usnutím byste na jídlo neměli zapomínat. Budete se cítit fit a v pohodě, což je při dlouhodobém držení diety jeden z nejdůležitějších faktorů.



čaj

Do boje s cholesterolem aneb jak na něj

Publikováno v sekci Zdravá výživa

Téměř 70 procent dospělé české populace trápí zvýšený cholesterol. Může vypadat nenápadně, ale i přesto je rizikovým faktorem pro onemocnění a fungování srdce či cév. S cholesterolem je třeba zacházet opatrně, protože je pro naše tělo stejně důležitý, jako třeba bílkoviny, vláknina či minerály, protože má spoustu úkolů – upravuje tvorbu pohlavních hormonů, žlučových kyselin nebo vitamínu D. Na druhé straně nám ale může pěkně „zavařit“, a proto je nezbytně nutné jeho hladinu kontrolovat a podpořit jeho „hodnou“ tvář vhodnými potravinami. Které to jsou?



hubnutíčko2

Fit tělo a zdravý duch – přivítejte jaro! II. Díl

Publikováno v sekci Jak zhubnout

Přemýšlíte, jak se s přicházejícím jarem dostat zpátky do formy? Máme pro vás pár tipů, které vás budou bavit! V prvním díle jste se mohli dočíst, čím zaplnit lednici a co nachystat na stůl. Také jsme vám poradili, jak myslet pozitivně a vnímat své tělo v dobrém. Začněte s pravidelným spánkem, začněte sportovat a využijte hezkého počasí a vyběhněte ven nebo třeba zkuste cvičit s celou rodinou!





bataty

Zdraví ukryté v batátách

Publikováno v sekci Zdravá výživa

Batáty neboli sladké brambory jsou jedlé kořenové hlízy rostliny zvané povijnice batátová nebo povijnice jedlá. Tyto tropické plody mají sytě oranžovou barvu a specifickou chuť, kterou si prostě zamilujete. Pokrmy z batátů vypadají a chutnají úžasně a navíc jsou plné zdraví. Zkuste začlenit do jídelníčku zdravější obdobu brambor a nechte se překvapit účinky této zeleniny, která je pokládána za jednu z nejvýživnějších.



nízkosacharidovka23

Speciál o nízkosacharidové dietě II.

Publikováno v sekci Dietní jídelníček

Pokračujeme v našem nízkosacharidovém speciálu. Dnes si povíme něco o ketóze a rizicích spojených, ostatně jako s každou, s touto dietou. Ketóza se označuje jako stav organismu charakterizovaný zvýšenými hladinami ketolátek v krvi. Tyto se tvoří v játrech, když poklesnou zásoby polysacharidů. Tělo potřebuje polysacharidy pro snadné štěpení cukru, který je zdrojem energie. Pokud se zdroje vyčerpají, přichází na řadu náhradní režim a tím je štěpení zásobního cukru v játrech i svalech, dochází k redukci váhy a k ochablosti svalů.



Lose weight now

Speciál o nízkosacharidové dietě I.

Publikováno v sekci Jak zhubnout

Existuje řada diet, které mají člověku zajistit všechny potřebné živiny a zároveň snížit váhu, zlepšit kondici a proto zlepšit fyzický a psychický stav. Ve většině případů se jedná o dočasné nebo i trvalé snížení příjmu tuků, jednoduchých cukrů a bílkovin, přičemž cukry stále zůstávají jako nutný základ stravy.





(c) 2013 - 2015 | HubnemeSpolu.cz